energiecoach

Energiecoach bij je thuis


stappen zetten voor een duurzaam huis

energiecoach

Wat zijn jouw woonwensen?

Een lagere energierekening, meer comfort, van het gas af, kozijnen vervangen, isoleren of een warmtepomp? Wat zijn jouw wensen? Wat levert het meest op en hoe weet ik zeker dat maatregelen zorgvuldig worden genomen?
Woon je in de gemeente Voorst? De energiecoach helpt je verder.

Huis, energiebruik én wensen

De energiecoach helpt je bij het zetten van stappen om energiezuiniger te wonen. De energiecoach heeft een basistraining afgerond, zie hen als de buurman of buurvrouw met kennis. Ze helpen je keuzes maken en daadwerkelijk maatregelen te nemen. Zo wordt energiebesparing laagdrempelig én aantrekkelijk.

Energiecoach

De energiecoaches in Voorst zijn allen vrijwilligers, zij komen op afspraak aan huis of hebben online contact met je. Samen wordt aan de hand van het Hoomdossier besproken hoe en met welke (eventuele) aanpassingen en gedrag energiekosten verlaagd kunnen worden.

energiecoach
De energiecoach helpt je bij het zetten van stappen om energiezuiniger te wonen. Victor Brettschneider, energiecoach

Grote en kleine maatregelen

De energiecoach helpt je om inzicht te krijgen in de geschatte opbrengsten en kosten van energiebesparende maatregelen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan laagdrempelige maatregelen, zoals: tochtstrippen, ledlampen of een waterbesparende douchekop. Maar ook bijvoorbeeld vloer- en gevelisolatie, de verwarmingsinstallatie, ventilatiesystemen en andere duurzame energiemaatregelen.

 • 1
  Meld je aan

  Meld je aan. Wij mailen je dan eerst de toegang tot jouw persoonlijke online Hoomdossier.
  Dat levert je direct een helder overzicht.

 • 2
  Hoomdossier

  In jouw persoonlijke dossier vul je de gegevens van je huis in. De energiecoach kan met je meekijken. Daardoor krijgen jij én de energiecoach al een aardig beeld over de situatie van je huis en wat er in de komende tijd nodig is om je huis energiezuinig en toekomstbestendig te maken. Een handige voorbereiding op jullie gesprek dus.

  Geen online dossier?

  Lukt het niet je persoonlijke dossier in te vullen? Geen probleem, dan doe je dat samen met de energiecoach tijdens jullie afspraak.

 • 3
  Gesprek bij je thuis

  De energiecoach bekijkt samen met jou je huis en je energiegebruik. Hij inventariseert jouw vragen en denkt mee over de oplosssing. De energiecoach kan jouw online dossier inzien, en zo kun je samen bespreken wat je alvast kunt doen om je woning voor te bereiden op een energiezuinige, aardgasvrije toekomst.

  • Wat kun je nu al doen?
  • Wat levert geld op?
  • Waar moet je rekening mee houden?

  Je krijgt informatie en tips die passen bij jouw situatie en je wensen.

 • 4
  Persoonlijk stappenplan

  Na afloop mailt de energiecoach je basisadvies met een samenvattend rapport en een stappenplan. Ook eventuele vervolgacties staan daarin gemeld. Met dit rapport heb je een persoonlijk actieplan voor je huis met:

  • de huidige situatie van je huis
  • kansen van energiebesparende maatregelen
  • kosten en baten van die maatregelen
  • evt. een meerjarenplanning wanneer je de werkzaamheden gaat uitvoeren.
 • 5
  Zelf aan de slag of laten uitvoeren

  Zoek je daarna een bedrijf om je klus te laten uitvoeren? Wij helpen je verder.

  We hebben gemerkt dat veel mensen behoefte hebben aan betrouwbare bedrijven, die kwalitatief goed werk leveren volgens afspraak. Als je wilt, kun je gebruik maken van onze offerteservice. We hebben contacten met diverse bedrijven in en om Apeldoorn. We vragen dan een offerte voor je aan, volgen het proces en helpen zo nodig. Voor jou levert dat gemak op, en de wetenschap dat de klus goed wordt uitgevoerd.
  Deze dienst leveren wij zonder winstoogmerk. Wil je dit steunen? Meld je aan als lid van onze coöperatie.

  Zelf aan de slag kan natuurlijk ook! Ook een combinatie van zelf doen en laten doen is mogelijk: jij bepaalt wat er met je huis gebeurt en de energiecoach denkt met je mee.

Bovendien krijg je een online Hoomdossier!

Energiecoach aanvagen

De energiecoaches in de gemeente Voorst helpen inwoners geheel onafhankelijk en gratis met informatie over de energiebesparingsmogelijkheden in je eigen woning.

Energiecoaches

Meer portretten
Hans van Sluis
Hans van Sluis
energiecoach
Kees Huijbers
Kees Huijbers
secretaris, energieboswachter,
ad interim coördinator
Gerrit Rutgers
Gerrit Rutgers
energiecoach
Jan Werkhoven
Jan Werkhoven
voorzitter, energiecoach
Herman Zegers
Herman Zegers
energiecoach
Gerrit Kuttschreutter
Gerrit Kuttschreutter
energiecoach
Rinske de Jong
Rinske de Jong
energiecoach
Victor Brettschneider
Victor Brettschneider
energiecoach

Subsidie

Het mooie is dat er op het gebied van energiebesparing en energieopwekking tal van subsidiemogelijkheden zijn. De energiecoach wijst je in het gesprek op die subsidiemogelijkheden en helpt je je weg te vinden in het subsidielandschap.

Warmtecamera

Bij een afspraak aan huis wordt eventueel met de warmtecamera een warmtebeeld van uw huis gemaakt, zodat je direct kunt zien waar de meeste warmte in je woning verloren gaat. Door je woning energiezuiniger te maken en goed te ventileren verbeter je het comfort in je huis.

1

Hoomdossier

2

Energiecoach bij je thuis

3

Specialistisch advies (indien nodig)

4

Uitvoeren maatregel