Subsidie

Subsidie en ondersteuning


kan ik subsidie krijgen voor isolatie en verduurzaming van onze woning?

Subsidie

Voor het isoleren en verduurzamen van je eigen woning is subsidie en advies beschikbaar, van de gemeente én van het Rijk. Hier vind je informatie over ondersteuning en subsidie.

Welke maatregelen zijn slim voor je woning

Energieloket Voorst

Het startpunt voor vele vragen voor verduurzaming van je eigenwoning is energieloket Voorst. Ga naar het Energieloket Voorst en kom erachter welke maatregelen slim zijn voor je woning, regel de financiering, vind een vakspecialist of bekijk welke verduurzamingsacties er in de gemeente Voorst zijn of komen.

Subsidie
Overzicht regelingen en maatregelen ter ondersteuning bij (energie) armoede
Jaarlijks komt er budget beschikbaar

Woningeigenaren kunnen subsidie ontvangen

Voor het uitvoeren van besparende en duurzame verbeteringen in hun bestaande woning. Er zijn vanuit de overheid subsidiegelden beschikbaar voor zonneboilers, (hybride) warmtepompen, isolatiemaatregelen, aansluitingen op een warmtenet en een elektrische kookvoorziening. Jaarlijks komt er budget beschikbaar. De ISDE-subsidie, (Investering Subsidie Duurzame Energie en energiebesparing) loopt door tot 2030.

Subsidie Controleer je maatregelen

ISDE-subsidie

Controleer voor welke maatregelen je subsidie kunt aanvragen. Dit verschilt per doelgroep en omstandigheden.

Subsidie vanuit het Rijk beschikbaar

ISDE-subsidie

Voor verduurzamingsmaatregelen van je eigen woning, is ook vanuit het Rijk een subsidie beschikbaar. Deze geldt voor: een (hybride) warmtepomp, een zonneboiler, een aansluiting op een warmtenet, een elektrische kookvoorziening en met 5 typen isolatiemaatregelen.

Een aantrekkelijke lening tot maximaal €65.000

Energiebespaarlening

De energiebespaarlening is een aantrekkelijke lening tot maximaal €65.000 waarmee huiseigenaren energiebesparende kosten voor hun eigenwoning, een zogenaamde nul op de meter pakket, kunnen financieren.

Subsidie Energiecoach

Energiecoach bij je thuis

Ontvang gratis advies en een stappenplan

mét handig stappenplan

Stappen zetten voor een duurzaam huis

Wat is handig voor mijn huis? De energiecoach helpt je verder. Een informatief gesprek over je huis, je energiegebruik en je woonwensen. Hij denkt met je mee en geeft overzicht. Met het online HOOMdossier: met handig stappenplan voor je huis.

De energieadviseur helpt je verder

Energieadvies

Daarnaast is er een energieadviseur die je graag verder helpt. Dit kan telefonisch, via Microsoft Teams of op het gemeentehuis.