Victor Brettschneider

Samen de wereld van morgen maken

Victor Brettschneider

Victor woont sinds zomer 2021 met zijn vrouw in een nul-op-de-meter huis aan de rand van Voorst (het dorp) met uitzicht op de omgeving.
Victor heeft na zijn studie Milieuhygiëne tal van grote milieuprojecten getrokken. De zorg voor het milieu, dus ook voor een duurzame toekomst zit hem in de genen.
Sinds ongeveer 10 jaar geeft hij scheikunde les aan voornamelijk eindexamenklassen. Daarbij vertelt hij graag het verhaal van verleden, heden en toekomst van duurzaamheid en mogelijke oplossingen hierbij. ‘Als je de leerling / student hiermee kunt bereiken dan is de impact van jouw boodschap / verhaal wel 50 jaar. Zoiets neemt hij / zij dan het hele (werkzame) leven mee’.
Sinds vorig jaar is Victor met pensioen en geeft hij nog 2 dagen in de week les. Hij heeft dus tijd beschikbaar om op andere wijze met duurzaamheid bezig te zijn.
Mede bewoners helpen met energie besparen is prachtig. En als dat lukt dan geeft dat in ieder geval Victor veel energie!

mét handig stappenplan

Stappen zetten voor een duurzaam huis

Wat is handig voor mijn huis? De energiecoach helpt je verder. Een informatief gesprek over je huis, je energiegebruik en je woonwensen. Hij denkt met je mee en geeft overzicht. Met het online HOOMdossier: met handig stappenplan voor je huis.