Geert Staring

Doel: een mooiere wereld achterlaten voor het nageslacht

Mijn naam is Geert Staring. Ruim 2,5 jaar geleden zijn we verhuisd vanuit Emmeloord naar Wilp: een mooi actief plattelandsdorp waar we ons inmiddels prima thuis voelen.

Ik was tot januari 2024 algemeen directeur van een internationale organisatie met het hoofdkantoor in Brussel waar we ons bezig hielden met het wereldwijd handhaven van het Kwekersrecht op pootaardappelen en graszaden. Nu ik onlangs gepensioneerd ben heb ik meer tijd voor een scala aan nieuwe (vrijwilligers) activiteiten en is er een wereld voor mij opengegaan: binnen 2 maanden zat mijn agenda alweer prettig vol.

3 jaar geleden was een hoog energielabel nog niet zo actueel maar gelukkig kwamen wij in een goed geïsoleerd huis terecht en hebben de woning inmiddels voorzien van een hybride warmtepomp, veel zonnepanelen en een elektrische laadpaal. Dankzij de salderingsregeling is onze energierekening momenteel slechts enkele tientjes per maand. Dat gun ik anderen ook en daarom wil ik via ERV er graag mijn steentje aan bijdragen om dat voor iedereen mogelijk te maken. Ik beschouw het als mijn morele plicht actief bij te dragen aan de onvermijdelijke energietransitie om op die wijze de wereld netjes door te geven aan de generaties na ons. Het mooie is dat dit zelfs op de korte termijn al heel snel rendeert en ook nog eens uiterst comfortabel wonen en rijden oplevert. Hoe mooi kan het zijn!