Liever een ventilator on the rocks

Airco is milieu-onvriendelijk


ventilator met ijs verkoelt goed

Liever een ventilator on the rocks

Je kunt je huis koelen met een airco, maar een ventilator is een stuk milieuvriendelijker. Gebruik hem eens on the rocks!

Airco verbruikt veel stroom

Met het warme zomerweer is de verleiding groot een mobiele airco aan te schaffen, je ziet ze ook overal in de winkels staan. Zelfs in de supermarkt. Maar een airco gebruikt veel stroom en bevat koudemiddelen die bijdragen aan het broeikaseffect als ze vrijkomen. Ook koelen ze juist op dagen boven de 30 graden niet altijd even goed. Je hebt namelijk altijd een afvoerslang naar buiten nodig. En met een slechte afdichting komt de warmte net zo hard weer naar binnen als dat je hem naar buiten gewerkt hebt.

Ventilator is milieuvriendelijker

De ventilator is een stuk milieuvriendelijker. Deze verbruikt 20 keer zo weinig energie als een mobiele airco. Plaats er eventueel wat flessen met bevroren water voor, dit verkoelt de luchtstroom. Zet ’s nachts de ventilator voor het open raam, zodat hij de koelere lucht van buiten je kamer in blaast. Heb je nog een fles met ijswater over? Leg hem in je bed voor je gaat slapen.