Zelf milieuvriendelijk isoleren en toch subsidie!

Zelf milieuvriendelijk isoleren en toch subsidie!

Afgelopen week hebben de EnergieRijkVoorst energiecoaches Gerrit Kuttschreutter en Herman Zegers, samen met enkele andere energiecoaches uit de regio, in Brummen deelgenomen aan een proef doe-het-zelf isoleren.


Isolatiebedrijf Warmteplan heeft een goed alternatief om het dak van de woning milieu vriendelijk te isoleren. Zij isoleren met milieuvriendelijke materialen cellulose (gerecycled krantenpapier) en houtwol.
Het voorbereidende en afrondende werk kost relatief veel tijd en kan door een handige bewoner uitstekend zelf worden uitgevoerd. Het voordeel van deze methode is dat de bewoner hiermee veel kosten kan besparen. Het isolatiemateriaal wordt door Warmteplan ingeblazen waardoor de bewoner toch recht heeft op het volledige subsidie bedrag.


De voordelen van de milieuvriendelijke materialen cellulose (gerecycled krantenpapier) en houtwol zijn een hoge isolatiewaarde, kierloze aansluiting van cellulose isolatie op bestaande daken en gevels. Verder een perfecte luchtdichting met het klimaatfoliesysteem waarbij 100% gerecycled krantenpapier zorgt voor een minimale milieu-impact van het isloatiemateriaal.
Volgens de ERV energiecoaches is dit een goed alternatief om zelf na te isoleren.

Wilt u meer weten:
Klik hier voor de website van Milieu Centraal voor meer info over zelf isoleren.
Klik hier voor een mogelijke oplossing, de website van Isolatiebedrijf Warmteplan