Jan Werkhoven nieuwe voorzitter van ERV

Jan Werkhoven nieuwe voorzitter van ERV

Jan Werkhoven is per 14 februari 2023 door de algemene leden vergadering van coöperatie EnergieRijk Voorst (ERV) benoemd tot de nieuwe voorzitter van het bestuur. Hij volgt Joop Hasselman op, die na 10 jaar aftreedt als voorzitter. Jan neemt de voorzittershamer met veel passie en plezier over van Joop om de duurzaamheidsagenda van de coöperatie voort te zetten.


Jan Werkhoven is naast zijn professionele werk als arbeidsmediator, extern vertrouwenspersoon en conflictcoach ook opgeleid en sinds januari 2023 actief als ERV energiecoach in de gemeente Voorst.
EnergieRijk Voorst is een lokale coöperatieve vereniging opgericht in 2012, die gerund wordt door lokale vrijwilligers. EnergieRijk Voorst richt zich op het bevorderen van een voor iedereen toegankelijke, democratisch gecontroleerde en duurzame energievoorziening. In Nederland zijn zo’n 700 energiecoöperaties actief. Het is een bijzonder, maar ook betekenis- en waardevol initiatief van een groep Voorstenaren, die Voorst ‘door en voor’ de gemeente duurzamer willen maken. Dat duurzaamheid en energievraagstukken een zeer belangrijke rol in ons dagelijks leven zijn gaan spelen behoeft geen nader betoog. De vele dagelijkse vragen naar verduurzamingstips zijn enorm toegenomen. Voor al deze vragen heeft ERV sinds dit jaar een vijftal extra energiecoaches opgeleid die kosteloos bij medeburgers op huisbezoek gaan om hun opgedane kennis te delen met bewoners uit de gemeente Voorst.