Warmtepomp

Warmtepomp: check, offerte en installatie


met gratis warmtepompcheck aan huis

Warmtepomp

Met een warmtepomp kun je je woning duurzaam verwarmen. Wil jij je huis gaan verwarmen met een warmtepomp? Zoek je een betrouwbaar bedrijf?

Wij helpen je! Van eerste check tot installatie. Onderdeel hiervan is de gratis warmtepompcheck aan huis, die we ontwikkelen samen met lokale installateurs.

Je huis moet voldoende geïsoleerd zijn

De warmtepomp verwarmt je huis met een lagere temperatuur warmte dan je cv-ketel. Het huis moet daarom voldoende geïsoleerd zijn. Ook je radiatoren moeten geschikt zijn, of geschikt gemaakt worden. Het installeren van een warmtepomp is een zorgvuldig proces dat tijd en aandacht vraagt. Bovendien wil je als huiseigenaar in zee met betrouwbare partijen, met goede adviezen en materialen.

Warmtepomp-ready?

Daarom hebben wij deze service voor je ontwikkeld, samen met lokale installateurs. Met o.a. de gratis warmtepompcheck. Daardoor weet jij of je huis warmtepomp-ready is. En met een warmteverliesberekening. De installateur weet daarmee wat een goede verwarmingsinstallatie voor je huis is. Als de installateur vervolgens bij je komt, weet die al wat er nodig is. Dat is makkelijk en maakt het proces overzichtelijker.  

Warmtepomp
Door de check, de berekening en het bezoek aan huis, kan de installateur jou een goed voorstel doen. Energiecoach, EnergierijkVoorst

Zo helpen wij jou:

 • 1
  Warmtepompcheck 

  Als je bij Energierijk Voorst een offerte-aanvraag doet, komt er eerst een energiecoach bij je thuis die samen met jou checkt of je woning al geschikt is voor een warmtepomp, en zo ja: full electric of hybride. Is je huis nog niet geschikt, dan kun daar eerst mee aan het werk. Je hoeft dan nog geen offerte aan te vragen.

  Dat is handig voor jou als bewoner, en ook voor de deelnemende bedrijven.  

  Gratis warmtepompcheck door de energiecoach.
  Is jouw huis al warmtepomp-ready? Meld je aan voor de warmtepompcheck!

 • 2
  Warmteverliesberekening

  Is jouw huis geslaagd voor de check? Dan kan een warmteverliesberekening worden uitgevoerd.

  Met deze berekening wordt nauwkeurig in beeld gebracht welke verwarmingscapaciteit er per vertrek nodig is. En wat het vermogen van de warmtepomp moet zijn. Met deze berekening is dat nauwkeurig te bepalen. De warmtepomp wordt dan niet te groot of te klein.
  De warmteverliesberekening wordt gedaan door een onafhankelijke adviseur die geen warmtepompen verkoopt.

  Warmteverliesberekening gedaan? De offerte kan worden aangevraagd: Energierijk Voorst zet jouw offerte-aanvraag door naar een van de deelnemende installateurs.

  Hoeveel warmte heeft jouw huis nodig?
  Met de onafhankelijke warmteverliesberekening weet je nauwkeurig welke warmtepomp geschikt is.


  De kosten van de warmteverliesberekening zijn ca. €250, afhankelijk van je huis. Door o.a. deze berekening kan de installateur een secuurder plan maken, wat tijd scheelt tijdens de installatie.

   

 • 3
  Offerte aanvraag

  We sturen jouw aanvraag door naar een van de deelnemende installateurs. Die ontvangt ook gelijk jouw warmtepompcheck en de warmteverliesberekeningen. 
  De installateur maakt een afspraak om bij je langs te komen. Door de check, de berekening en het bezoek aan huis, kan de installateur jou een goed voorstel doen. Binnen twee weken na het offertebezoek van de installateur, ontvang je de offerte. Is je verwarming nog niet waterzijdig ingeregeld, dan kan dat ook worden gedaan. Ook dat wordt in de offerte opgenomen. 

  Lokale, betrouwbare bedrijven voor de warmte in jouw huis. 

 • 4
  Uitvoering

  Ga je akkoord met de offerte? Dan kan de warmtepomp worden besteld en het werk kan worden ingepland. Wanneer dat gebeurt, hoor je van de installateur.
  Het installeren van een warmtepomp is een zorgvuldig proces. Het kost ook tijd. Meestal kost het meerdere dagen. Je krijgt van tevoren een inschatting van de werktijd

  Tevreden
  Is het werk gereed, dan mailen we je om te horen of je tevreden bent.
  Steekproefsgewijs controleren we ook de uitgevoerde werkzaamheden. 

Kom je ook?

Er zijn helaas geen agenda-berichten gevonden

Deelnemende bedrijven

DRM Duurzaam
Totaal Klimaat Techniek
Benieuwd of een warmtepomp mogelijk is in je huis?

De beste stap voor het besparen van aardgas

Wij helpen je! Van eerste check tot installatie. Onderdeel hiervan is de gratis warmtepompcheck aan huis, die we ontwikkelen samen met lokale installateurs.

Aanmelden warmtepompcheck