Energiecoöperaties helpen elektrische rijders op weg

Energiecoöperaties helpen elektrische rijders op weg

Datum
28 mei 2024
Tijd
19:15 tot 21:00
Locatie
Sportcafé Jachtlust - Jachtlustplein 7 in Twello

EnergieRijk Voorst organiseert dinsdag 28 mei een informatieavond. Op deze avond komt ook praktische informatie aan bod zoals ‘door slim laden het stroomnet ontzien’.

Aanmelden

Ontvangst met koffie en thee is vanaf 19.15 uur en om 19.30 uur begint het programma. 
De toegang is gratis, wel graag even via een email je aanmelden via onderstaande button.
Heb je verder nog vragen bel dan even met Kees Huijbers 06-45894431

Achtergrond informatie
Voor steeds meer automobilisten wordt elektrisch rijden interessant. Om alle vragen over het nieuwe rijden en ‘tanken’ te beantwoorden, organiseren drie energiecoöperaties in de Stedendriehoek elk een informatieavond. Dit vindt plaats in Zutphen, Twello en Deventer. Samen met Vereniging van Elektrische Rijders (VER) geven hun laadcoaches inzicht in de actieradius in de praktijk, (laad)kosten, het laden thuis of in de wijk en onderweg, laadpassen, laadboxen en waarop je moet letten bij tweedehands. Er komen inmiddels minder dure modellen op de markt. En ook door een groter aanbod tweedehands komt elektrisch rijden voor meer particulieren binnen handbereik.
Ook leggen ze uit hoe je met ‘slim laden’ het stroomnet kunt ontzien. Bij voorkeur met echt groene stroom van de energiecoöperatie of van eigen zonnepanelen. Laadcoach John Wolthuis van Zutphen Energie benoemt ook de energiebesparing: “Dat komt omdat het energierendement van een benzineauto maar 30% tot 35% is. Veel energie verdwijnt als warmte via koelsysteem en uitlaat. Met het rendement van 90% voor een elektrische auto bespaar je dus veel energie.”  

N.B. 
Kun je deze avond niet, dan zijn er nog 2 andere mogelijkheden namelijk op 23 mei bij Zutphen Energie en op 30 mei bij de Deventer Energie Coöperatie. 
Op zaterdag 15 juni volgt dan een Experience Day elektrisch rijden in Zutphen waar proefritten mogelijk zijn met allerlei modellen.
Deze dag wordt georganiseerd door de Automotive opleiding van Aventus.