22 Energieboswachters


In Gelderland gaan 22 energieboswachters aan de slag. Dat zijn mensen die ervoor moeten zorgen dat er op velden met zonnepanelen meer planten en insecten komen. Meer biodiversiteit dus. Het grootste gedeelte van de zonneparken in Nederland telt nog veel kale vlaktes.

De 22 energieboswachters die nu aan de slag gaan, zijn niet de eersten. Je had ze al in Brabant, Zeeland, Utrecht, Friesland en nu dus ook in Gelderland. Ons bestuurslid Kees Huijbers is zo’n energieboswachter. “Het idee is dat je bij zonneparken niet alleen kijkt naar energieopwekking, maar ook naar het vergroten van de biodiversiteit door natuur toe te voegen.”

Tussen zonnepanelen is er genoeg ruimte om dat te doen, zeker als je ze wat verder uit elkaar zet. Dan is het wel handig als ze in de zogeheten zuid-opstelling staan: schuin en dezelfde kant op.
Vergroenen zou ook rondom zonnepanelen moeten. Dat moet ook de weerstand tegen de zonneparken wegnemen

Voor meer info:  https://www.rtlnieuws.nl/editienl/artikel/5324000/energieboswachter-gelderland-energietransitie-biodiversiteit-zonnepark