Zonnepanelen

Zonnepanelen op particuliere daken

Goede en goedkope zonnepanelen

Actie EnergieRijk Voorst

EnergieRijk Voorst, de energiecoöperatie van de gemeente Voorst, is gestart met een nieuwe actie voor de aanschaf van zonnepanelen. De aftrap van deze actie was op 2 april in het gemeentehuis. Tijdens een goed bezochte avond is informatie gegeven over de verschillende mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen.

EnergieRijk Voorst heeft bij Centrosolar, die ook eerder leverancier was, een aantrekkelijke korting bedongen en een kwalitatief uitstekend aantal keuzepakketten samengesteld. Door het tijdelijke lage BTW-tarief van 6% op arbeidskosten en het nog steeds beschikbare subsidiebudget is de aanschaf van zonnepanelen nu extra aantrekkelijk geworden. Ten opzichte van de prijs in 2012 zijn gelijkwaardige pakketten nu 12-16% goedkoper geworden. De zonnepanelen van EnergieRijk Voorst zijn daarmee in prijs vergelijkbaar met andere grote inkoopcollectieven voor zonnepanelen.

ERV gaat echter niet alleen voor een goede prijs maar vindt het ook belangrijk de lokale economie te steunen en daarom werkt zij uitsluitend samen met installatiebedrijven die zijn gevestigd in de gemeente Voorst.

De bestelprocedure is vereenvoudigd. Via EnergieRijk Voorst kiest u het installatiebedrijf, dat vervolgens contact met u opneemt, bij u op bezoek komt en een offerte opstelt. Omdat de installateur kosten moet maken om een goede schouw uit te voeren is het begrijpelijk dat u een klein deel (€ 53,- incl. BTW) van deze kosten betaald. Als u daadwerkelijk overgaat tot aanschaf hoeft u dit bedrag niet te betalen’

Zonatlas

In de gemeente Voorst is de Gelderse zonatlas beschikbaar die u in één oogopslag laat zien of uw dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen. Voor meer informatie: www.zonatlas.nl/voorst.

Waarom meedoen?

Met de aanschaf van zonnepanelen verzekert u zich tegen toekomstige stijging van de energieprijs. In zo?n acht jaar heeft u de hele installatie terugverdiend. U investeert in duurzame energie en u stimuleert ook de plaatselijke werkgelegenheid. En u koopt kwalitatief goede panelen!

Centrosolar

Centrosolar produceert haar zonnepanelen in Duitsland en voldoet aan de strengste Duitse kwaliteitsnormen zoals de TV-normen. Diverse onafhankelijk deskundigen hebben de kwaliteit gecontroleerd. Centrosolar geeft 10 jaar garantie op het systeem en 26 jaar garantie op de opbrengst. ERV is met Centrosolar overeengekomen dat er uitsluitend hoog rendementspanelen worden geleverd, en voorziet haar (toekomstige) leden daarmee ook op lange termijn van een robuust en een aantrekkelijk energierendement op uw zonnepanelen. Bij de aanschaf is het op verzoek ook mogelijk een monitoringssysteem aan te schaffen om daarmee via de pc het opbrengstverloop te volgen.

Elektriciteitsmeters

Niet alle meters zijn geschikt voor de teruglevering van energie. Vraag het aan uw netbeheerder Liander, die verantwoordelijk is voor de plaatsing van een goede, geschikte meter, www.liander.nl.

Melding teruglevering bij de netbeheerder

Als de zonnepanelen zijn geïnstalleerd moet u zich zelf aanmelden bij de netbeheerder Liander. Ook daarover vindt u alle informatie op de site van Liander. Let op: als u zich niet aanmeldt krijgt u geen geld voor de teruggeleverde elektriciteit!

Werkwijze bij de aanschaf van zonnepanelen

Wat behoort tot de standaard installatie?

Informatie over de verschillende pakketten voor platte daken (PDF)

Technische specificaties panelen platte daken (PDF)

Informatie over verschillende horizontale pakketten voor schuine daken (PDF)

Informatie over verschillende verticale pakketten voor schuine daken (PDF)

Technische specificaties panelen schuine daken
(PDF)