Energiecoaches in gemeente Voorst

energiebesparing met EnergieRijk Voorst

Energiecoaches in de gemeente Voorst

De gemeente Voorst en EnergieRijk Voorst zetten wooncoaches in om vooral woningeigenaren te helpen om wegwijs te worden in het uitgebreide aanbod van mogelijkheden en subsidies op het gebied van energiebesparing en energieopwekking.

Voorlichting over energiebesparing heeft in het verleden niet automatisch geleid tot een actieve houding en gebruik van de vele energiebesparingsmogelijkheden onder bewoners in de gemeente Voorst. De gemeente is dan ook samen met EnergieRijk Voorst gestart met de inzet van energiecoaches en de inrichting van een digitaal energieloket om bewoners in de gemeente te begeleiden naar een duurzame leefomgeving in Voorst.

Op het gebied van energiebesparing en energieopwekking zijn er tal van mogelijkheden en subsidies. Hetzelfde geldt voor het aanpassen van de eigen woning om langer zelfstandig wonen mogelijk te maken alsook het onderhoud van de eigen woning. Bewoners zien nog te weinig de energiebesparingsmogelijkheden en het belang van een duurzame woonomgeving. De energiecoaches in de gemeente Voorst gaan ze daarin kosteloos ondersteunen.

Aanleiding

De reden voor de keus voor wooncoaches is gelegen in de constatering dat voorlichting niet automatisch leidt tot uitvoering bij particuliere woningeigenaren, noch dat het aanbieden van producten leidt tot afname door consumenten. Steeds rijst de vraag: hoe krijg je mensen zo ver dat ze daadwerkelijk overgaan tot het plegen van investeringen en (doen) uitvoeren van maatregelen voor het verduurzamen van hun woning?

Een belangrijke schakel daartoe blijkt direct, persoonlijk contact met consumenten te zijn. Daarom zijn de gemeente Voost en duurzame energiecoöperatie EnergieRijk Voorst gestart met de inzet van energiecoaches.

De wooncoach komt op uitnodiging bij woningeigenaren thuis en inventariseert samen met de bewoners hun woonwensen en de financiële mogelijkheden. Woonwensen zoals energiebesparende maatregelen en energieopwekking. Maar ook mogelijkheden om langer zelfstandig thuis te blijven wonen, om eenzaamheid te bestrijden of om hulp te krijgen bij het werken met een computer of het op orde brengen van financiën en administratie.

De energiecoach heeft een brede basiskennis over allerlei onderwerpen en brengt waar nodig de bewoner in contact met een specialist.

AFSPRAAK MAKEN MET EEN ENERGIECOACH

 

 

Dank voor het delen! Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter