Waterzijdig inregelen juist nu!

Heeft u ook een radiator in de badkamer die altijd gloeiend heet wordt, terwijl het beneden in de woonkamer of andere ruimtes de radiatoren lauw blijven? Duurt het ‘s ochtends altijd zo lang voordat de woonkamer op temperatuur is? U bent waarschijnlijk niet de enige, want volgens onderzoek functioneert namelijk 75% van de cv-ketels niet optimaal. En dat is hartstikke jammer!

Noodzaak of onzin?

Het optimaliseren van een cv-installatie is te vergelijken met het afstellen van een auto. Als alles goed op elkaar is afgestemd, rijdt de auto zuinig en comfortabel. Bij een cv-installatie is dat net zo. Het goed instellen van de cv-ketel en radiatoren wordt ‘waterzijdig inregelen’ genoemd. Met een goed ingeregelde cv-installatie bespaart u tientjes tot enkele honderden Euro’s per jaar en heeft u nooit meer last van gloeiende radiatoren of ijskoude kamers. Het is de investering dus zeker waard.

Wat is waterzijdig inregelen?

Bij waterzijdig inregelen regelt de installateur de cv-ketel zo in dat het water niet op een hogere temperatuur wordt opgewarmd dan nodig is om je huis warm te krijgen. De installateur stelt de radiatoren in dat er niet te veel en niet te weinig water tegelijk naar binnen stroomt. Dit zorgt voor gas besparing en meer comfort. Kortom, door enkele aanpassingen in de cv-installatie en radiatoren zal de warmte gelijkmatig verdeeld worden in het huis.

Wat kost waterzijdig inregelen?

Een installateur stelt alles goed af in uw cv-ketel en (indien noodzakelijk) gebruikt hij andere radiatorknoppen. De kosten hiervoor zijn ongeveer € 105,= tot € 120,= per radiator, maar dit is wel terug te zien op uw energierekening en uw wooncomfort.

Krijg € 200,- korting bij Van Niel Installatietechniek in Twello!

Wilt u 5 tot 20 procent minder gas verbruiken voor verwarming én een comfortabeler warm huis? Met een aantal eenvoudige aanpassingen aan je cv-installatie kan dit. In samenwerking met Energierijk Voorst en Van Niel Installatietechniek in Twello bieden wij voor de eerste 50 aanmeldingen een korting van maar liefst € 200,=. U kunt zich onderaan deze pagina aanmelden voor deze actie. De actie loopt t/m maart en het is een op = op actie.

Subsidie en duurzaamheidslening

Verder is waterzijdig inregelen ook een aanvullende maatregel die voldoet aan de SEEH-subsidie (Subsidie Energiebesparing Eigen Huis) waardoor je € 90,= kan terugkrijgen. Voorwaarde is wel dat u ook 2 isolatiemaatregelen aan de woning laat uitvoeren. Voor meer informatie over deze subsidie, kijk op www.rvo.nl/SEEH. Ook hebben al veel inwoners van gemeente Voorst gebruik gemaakt van onze duurzaamheidslening. De duurzaamheidslening is een lening met een lage rente voor het treffen van energiebesparende en energieopwekkende maatregelen. Voor meer informatie kijk op www.voorst.nl/duurzaamheid.

Inschrijfformulier waterzijdig inregelen

    Bij een lager gasverbruik is de mogelijke besparing minimaal.
  • Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandstypen: jpg, png, Max. bestandsgrootte: 50 MB.
      Om te kunnen bepalen of uw installatie geschikt is voor waterzijdig inregelen vragen wij u foto's bij te voegen van uw cv-ketel, het typeplaatje van uw ketel en alle radiatorkranen.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.