Rinske de Jong

Altijd leuk om samen te kijken wat er mogelijk is aan energiebesparing en het toekomstbestendig maken van ons dorp

Rinske werkt bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) als adviseur duurzame energie. Daar houdt zij zich onder meer bezig met het maken van praktijkverhalen rond duurzame warmtetechnieken. Ze vindt het leuk om te zien en te horen welke ontwikkelingen er zijn binnen de duurzame energiebranche en wat je er zelf aan kunt doen. Omdat een CO2 arme omgeving in 2050 vlakbij huis begint, wil zij zich inzetten om met mede dorpsgenoten in gesprek te gaan over de mogelijkheden om energie te besparen en hun huis energiezuinig te maken. Zelf woont ze met haar gezin in het buitengebied van het dorp Voorst in een huis dat goed geïsoleerd is, voorzien is van dubbel glas, een warmte terugwinningssysteem, een balans ventilatiesysteem en een houtkachel. Het hout waarmee af en toe gestookt wordt, komt van snoeihout uit de omgeving.
Rinske: “Ik vind het leuk om samen te kijken naar de mogelijkheden om de energierekening omlaag te brengen en te kijken wat er nodig is om jullie huis toekomstbestendig te maken!”

mét handig stappenplan

Stappen zetten voor een duurzaam huis

Wat is handig voor mijn huis? De energiecoach helpt je verder. Een informatief gesprek over je huis, je energiegebruik en je woonwensen. Hij denkt met je mee en geeft overzicht. Met het online HOOMdossier: met handig stappenplan voor je