Collectieve actie zonnepanelen

A-kwaliteit zonnepanelen voor een scherpe prijs

EnergieRijk Voorst en de gemeente willen het voor alle huiseigenaren zo makkelijk mogelijk maken om zelf zonne-energie op te wekken. Daarom hebben we vanaf 1 juli (tot eind van dit jaar) weer een gezamenlijke inkoopactie voor zonnepanelen georganiseerd. We hebben bij verschillende partijen offertes opgevraagd. Deze hebben we beoordeeld op een goede kwaliteit (zonnepanelen gaan 30 jaar mee) voor een scherpe prijs. De keuze is gevallen op samenwerking met de Teugse zonspecialist en installatiebedrijf Eco Synergy. Meldt u snel aan en profiteer nog deze zomer van zonnepanelen op uw eigen dak.

 

Zonnepanelen op eigen dak: duurzaam en besparen

Zonne-energie is een oneindige bron van groene stroom. Daarmee levert zonne-energie een belangrijke bijdrage aan de duurzame energievoorziening van Nederland. Zonnepanelen op eigen dak is ook nog eens goed voor uw portemonnee. De investering verdient u in ca. 7 jaar terug. En daarna heeft u nog meer dan 20 jaar gratis groene stroom van eigen dak!

De voordelen van deze collectieve actie:

  • Goede kwaliteit voor een scherpe prijs: In deze actie gaan wij niet voor de laagste prijs. Wel voor A-kwaliteit panelen en omvormers, met een hoge opbrengst en voor een scherpe eerlijke prijs. De kwaliteit is belangrijk omdat de zonnepanelen meer dan 30 jaar meegaan en ook dan nog een hoge productie moet hebben. Omdat met een collectieve actie de installateur zijn werk slimmer kan plannen en uitvoeren krijgt u een extra korting van 5% op de al scherpe prijzen van Eco Synergie.
  • Maatwerk: Iedere woning is anders. Daarom krijgt u, na aanmelding voor deze actie, een bezoek aan huis van de installateur. Vervolgens ontvangt u een persoonlijke en vrijblijvende offerte. Deze is op maat gemaakt voor uw woning en uw wensen. 
  • Lokaal: Eco Synergy is een lokaal opererend bedrijf. Lokaal werken bespaart een enorme hoeveelheid CO2 omdat er veel minder kilometers worden gereden. Daarnaast wordt zo ook de lokale economie gestimuleerd in deze uitzonderlijke Corona-tijden.
  • Duurzaam: Bij de selectie van de panelen en de materialen kijkt Eco Synergy naast de betrouwbaarheid en kwaliteit, ook naar de duurzaamheid van de producten. Daarbij worden zoveel mogelijk producten uit Nederland en Europa gebruikt.
  • BTW-teruggave: Als u als particulier zonnepanelen koopt dan kunt u de btw op aanschaf en installatie terugkrijgen van de Belastingdienst. Dat is een extra korting van 21%.

Meedoen met deze actie

Als u zich wil aanmelden met deze actie hoeft u alleen maar het aanmeldformulier in te vullen. Het aanmeldformulier vindt u onderaan deze pagina.

Na aanmelding wordt er contact met u opgenomen door Eco Synergie voor een bezoek aan huis. Samen met u kijkt de adviseur naar uw wensen, de geschiktheid van uw dak (o.a. de zonligging en schaduw) en het aantal zonnepanelen dat past bij uw stroomverbruik.
Na het bezoek ontvangt u vrijblijvend een persoonlijke offerte voor uw woning en situatie.
Als u opdracht geeft, neemt Eco Synergie contact met u op voor het plaatsen van de zonnepanelen.

Uw investering

Onderstaand vindt u een verzicht van de kosten voor de volledig installatie van het zonnesysteem bij 8, 12 of 16 zonnepanelen. Daarbij is onderscheid gemaakt naar reguliere omvormer en naar een omvormer in combinatie met optimizers. Optimizers worden toegepast als 1 of meer panelen een deel van de dag schaduw krijgen van bijvoorbeeld een boom, de schoorsteen of een dakkapel.

Onderstaande prijzen gelden voor een situatie van een standaard schuin pannendak, het bijplaatsen van een extra groep in de meterkast en een goede toegankelijkheid voor bekabeling van de omvormers naar de meterkast. Wanneer er een afwijkende situatie is zal dit worden toegelicht bij het huisbezoek en zal dit worden aangegeven in de offerte (incl. eventuele meerkosten).

Systeem met stringinverter SMA

Aantal panelen 8 12 16
Vermogen 2560 Wp 3840 Wp 5130 Wp
Verwachte opbrengst per jaar 2320 kWh 3500 kWh 4680 kWh
Terugverdientijd* 7,5 jaar 7 jaar 6,5 jaar
Prijs met collectieve korting € 3637,- € 4789,- €5956,-
Prijs na teruggave 21% BTW € 3006,- € 3958,- 4922,-

*hierbij is rekening gehouden met de nieuwe salderingsregeling 

 

Systeem met optimizers (Solar Edge) 

Aantal panelen 8 12 16
Vermogen 2560 Wp 3840 Wp 5120 Wp
Verwachte opbrengst per jaar 2300 kWh 3500 kWh 4650 kWh
Terugverdientijd 8 jaar 7,5 jaar 7 jaar
Prijs met collectieve korting € 3964,- € 4348,- €6604,-
Prijs na teruggave 21% BTW € 3276,- € 4420,- 5458,-

*hierbij is rekening gehouden met de nieuwe salderingsregeling 

Duurzaamheidslening

Gemeente Voorst stimuleert het nemen van duurzame maatregelen en biedt daarom de duurzaamheidslening aan. Dit is een lening waarmee u tegen gunstige voorwaarden zonnepanelen en energiebesparende maatregelen in en aan uw woning financiert. Voor meer informatie, kijk op: www.voorst.nl/duurzaamheid.

Materialen en garanties 

Zonnepanelen

Voor deze actie gebruik Eco synergie volledige zwarte zonnepanelen van het merk Sonnenstromfabrik. Dit is de grootste en modernste fabrikant van zonnepanelen in Europa. De fabriek waar de panelen worden geproduceerd is al 25 jaar toonaangevend op het gebied van kwaliteit en ze hebben over de afgelopen 25 jaar een zeer betrouwbare reputatie opgebouwd. Alles wordt 100% in Duitsland geproduceerd.

De productielijnen van Sonnenstromfabrik zijn volledig geautomatiseerd en voldoen aan de hoogste prestatie eisen. Het gehele productieproces wordt continue gemonitord. De ruwe materialen, de componenten en het gehele paneel worden uitgebreid getest om te garanderen dat het paneel aan de gestelde kwaliteitsnormen voldoet.
Duurzaamheid staat bij Sonnenstromfabrik in een hoog vaandel. Als een van de eerste bedrijven heeft Sonnenstromfabrik de CO2 voetafdruk sterk weten te verminderen. Enkele producten hebben zelfs een reductie in CO2 uitstoot van 200% vergeleken met de markt standaard.
De panelen van SonnenstromFabrik hebben 12 jaar product garantie en 26 jaar lineaire vermogens garantie. Tegen een bijbetaling van € 5,50 Euro per paneel (incl. btw) kan de product garantie verlengd worden naar 25 jaar.

Standaard omvormer

Voor deze actie wordt standaard de omvormer van SMA Sunny Boy 2.5, 2.5 kW toegepast. SMA is een Duitse fabrikant en staat bekend om zijn degelijkheid en betrouwbaarheid. SMA beschikt over een technologie (Optitrac Global Peak), waarbij in alle omstandigheden, ook bij gedeeltelijke schaduwval, het maximale vermogen uit het gehele systeem gehaald wordt. Een paneel wat (gedeeltelijk) in de schaduw ligt heeft dankzij deze technologie geen invloed meer op de prestaties van de overige panelen. Dankzij deze techniek is de opbrengst van het gehele systeem zelfs iets hoger dan bij gebruik van afzonderlijke ‘power optimizers’. Ook is door gebruik van minder componenten de kans op een defect lager.

De standaard garantieperiode bij SMA is 5 jaar is. In de praktijk zijn er vrijwel geen problemen met deze Mercedes onder de omvormers. Indien gewenst kan de garantie tegen betaling worden verlengd tot 10 of 15 jaar.

Omvormer met optimizer.

Voor deze actie wordt al optimizer toegepast: Solar Edge 1PH 3.0kW HD-Wave. SolarEdge is van oorsprong een onderneming uit Israël en bestaat sinds 2006. SolarEdge is uitgegroeid tot wereldmarktleider op het gebied van high-performance smart energy technologie. Solaredge was het eerste bedrijf dat met zogenaamde ‘power optimizers’ voor ieder paneel kwam. Deze optimizers zorgen ervoor dat ieder paneel in het systeem steeds het meest maximale vermogen produceert en maken het ook mogelijk dat ieder paneel afzonderlijk gemonitord wordt.

Solar Edge hanteert voor de inverters een garantieperiode van 12 jaar en voor de power optimizers een garantieperiode van 25 jaar.

 

Aanmeldformulier collectieve actie zonnepanelen