Informatieavond elektrische rijden op 23 maart

Informatieavond elektrische rijden op 23 maart

EnergieRijk Voorst organiseert in samenwerking met Zutphen Energie,Lochem Energie en Vereniging Elektrische Rijders een informatieavond waar alle vragen over elektrisch rijden aan bod komen. Het is gericht op de praktijk, laagdrempelig en onafhankelijk. Bedoeld voor iedereen die komend jaar nadenkt over een andere auto of bestelauto.
In april volgt daarna een elektrische mobiliteitsdag waar proefritten mogelijk zijn met allerlei modellen. Deze dag wordt georganiseerd door de Automotive opleiding van Aventus.

Informatieavond
EnergieRijk Voorst organiseert op donderdag 23 maart een avond waar verschillende sprekers informatie geven over de praktische kanten van het rijden met een elektrische auto. Wanneer is hybride of elektrisch interessant, hoe ver kom je meteen accu, waarop letten bij een occasion, opladen thuis en onderweg, wat is slim laden, mogelijkheid van private lease en deelauto’s en wat het kost. Het biedt veel ervaringen uit de praktijk.
Locatie: Sportcafé van Sporthal jachtlust, Jachtlustplein 7, Twello
Ontvangst met koffie en thee is vanaf 19.15 uur en om half acht begint het programma.
De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Elektrische mobiliteitsdag
Op zaterdag 8 april kun je zelf ervaren hoe een elektrische auto rijdt. Kom hiervoor naar de parkeerplaats van FC Zutphen, Meijerinkpad 1, waar van 10.00 tot 16.00 uur de auto’s te beproeven zijn.
Opleidingsinstituut Aventus organiseert deze dag op vergelijkbare wijze als de twee vorige edities op dezelfde locatie.
Je kunt voor deze miniproefritten kiezen uit meer dan 30 elektrische auto’s en bestelauto’s. Vooraf inschrijven zorgt ervoor dat de auto op het toegewezen tijdstip voor je klaar staat. Ga hiervoor naar de website www.aventus.nl/aanmelden-proefrit. Maar ook op de dag zélf kun je je nog aanmelden bij de auto’s naar keuze.
Ook hier kunnen alle vragen worden gesteld aan onafhankelijke deskundigen. Ambassadeurs van de Vereniging Elektrische Rijders (VER) zijn de hele dag aanwezig en ook hun helpdesk biedt een schat aan informatie.

Bent u niet in de gelegenheid om de avond op 23 maart te bezoeken dan kunt u dezelfde avond op:
20 maart in Zutphen link naar Zutphen Energie info
22 maart in Lochem link naar Lochem Energie info

Voor meer informatie:
Over de informatieavond op 23 maart:
Kees Huijbers, secretaris EnergieRijk Voorst,
telefoon 06-45894431 of kees.huijbers@energierijkvoorst.nl

Over de elektrische mobiliteitsdag op 8 april:
Jop Braams, docent Aventus Automotive Apeldoorn, j.braams@aventus.nl

Tijdens de informatieavond op 23 maart in Sportcafé Jachtlust komen alle aspecten van elektrisch rijden aan bod.

Op de elektrische mobiliteitsdag op 8 april stellen lokale dealers hun auto’s beschikbaar zodat iedereen ze kan bekijken, vergelijken én erin rijden.

Ook deze editie zijn er elektrische bestelauto’s. Dit is belangrijk nu gemeenten zoals Apeldoorn en Deventer al op 1 januari 2025 de zero emissiezone voor vracht- en bestelauto’s invoeren.