Tips voor een warm huis in de winter

Het wordt weer kouder buiten, daarom zijn we vaker binnen om warm te blijven. Dit is ook merkbaar aan de energierekening die omhoog springt. Tocht, slechte ventilatie of haperende cv-ketels zijn ongemakken die u in de winter wilt vermijden. Met deze tips houdt u uw huis warm en doet u het milieu én uzelf een groot plezier.

Kleine verandering, groot verschil
Met een paar kleine aanpassingen kunt al veel energie besparen. De energiecoaches helpen inwoners geheel vrijblijvend en gratis met informatie over de energiebesparingsmogelijkheden in uw eigen woning. Energie besparen lijkt misschien ingewikkeld, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Eenvoudige maatregelen en bewuster gedrag leiden al tot een aanzienlijke besparing. Wie wil er nu niet een lagere energierekening? Maak snel een afspraak energierijkvoorst.nl/gratis-afspraak

Tochtstrips plaatsen
Tocht in huis zorgt voor een hoger energieverbruik. Het voelt namelijk kouder aan. De kans is daarom groot dat u bij winterse temperaturen de verwarming een graadje hoger zet. De cv-ketel moet daardoor harder stoken terwijl deze warmte weer verloren gaat. Begin met het checken van kieren en naden bij uw kozijnen en deuren. Een tochtstrip helpt tegen kieren, en naden kunt u opvullen.

Is uw huis goed geïsoleerd?
Een goed geïsoleerd huis is comfortabel warm en energiezuinig. Samen met gemeente Voorst en het Regionaal Energieloket hebben we deze winter een zeer voordelige inkoopactie georganiseerd voor u en uw buren. Hiermee helpen wij u met vloer-, bodem- en/of spouwisolatie. Ook isolerend glas is onderdeel van deze actie. Wij worden daarbij ondersteund door het Regionaal Energieloket. Kijk op regionaalenergieloket.nl/voorst voor meer informatie en aanmelden.

Verwarmen zonder verspillen
Heeft u ook een radiator in de badkamer die gloeiend heet wordt, terwijl de radiator beneden in de woonkamer of in andere ruimtes lauw blijft? Duurt het ‘s ochtends lang voordat de woonkamer op temperatuur is? Met een aantal eenvoudige aanpassingen aan de cv-installatie wordt dit opgelost. De kosten hiervoor zijn rond de €105 en €120 per radiator. In samenwerking met van Niel Installatietechniek in Twello bieden wij de eerste 50 aanmeldingen een korting van maar liefst € 200. Huiseigenaren kunnen zich hiervoor aanmelden via regionaalenergieloket.nl/voorst

Met deze duurzame tips voor uw huis kunt u er deze winter (h)eerlijk warmpjes bij zitten!