Twee energiecoaches gezocht

Subsidie voor energiebesparing

Om woningeigenaren wegwijs te maken in het woud van mogelijkheden en subsidies op het terrein van energiebesparing, energieopwekking en onderhoud van de eigen woning zijn de gemeente Voorst en EnergieRijk Voorst op zoek naar twee energiecoaches.

In de gemeente zijn twee coaches actief en gezien de vraag is uitbreiding van het team nodig.

Taak

De energiecoach gaat op uitnodiging bij mensen thuis langs en inventariseert samen met de bewoners de mogelijkheden voor energiebesparende maatregelen en/of energieopwekking en geeft voorlichting over subsidieregelingen.

Functiewensen

  • Opleidingsniveau MBO/HBO
  • Goede gespreksvaardigheden
  • Brede algemene ontwikkeling
  • Ten minste halve dag per week beschikbaar zijn voor huisbezoeken (twee per week)
  • Wonen in de gemeente Voorst

Voorbereiding

Deskundigen op het terrein van wonen en energiebesparing zorgen voor een gedegen opleiding (twee dagdelen). Deze is verplicht. De cursus wordt gehouden in Apeldoorn of Epe, de data zullen op een later moment bekend worden

Hulpmiddelen zijn onder meer het digitale Energieloket van de gemeente Voorst en een app waarmee een snelle energiescan van de woning gemaakt kan worden. Een laptop wordt beschikbaar gesteld, evenals een infrarood warmtecamera.

Vergoeding

Voor de werkzaamheden is een belastingvrije vrijwilligersvergoeding beschikbaar, voor zover uw inkomenssituatie een dergelijke vergoeding toelaat. Reiskosten worden vergoed. Nadere informatie Nadere informatie over de functie kunt u krijgen bij EnergieRijk Voorst, Henk Vos, telefoon 0571 275082, henkvos@energierijkvoorst.nl.

Sollicitatie

U kunt uw sollicitatie richten voor 30 oktober 2017 richten aan EnergieRijk Voorst, p.a. Vermeersweg 40, 7391 JK Twello, bij voorkeur per mail: henkvos@energierijkvoorst.nl.

Gemeente Voorst en EnergieRijk Voorst zullen gezamenlijk de selectiegesprekken voeren. Deze zullen plaatsvinden op 2 of 3 november.