Voorster wethouders ondersteunen ZonRijk Voorst

Wethouders gemeente Voorst ondersteunen ZonRijk VoorstWethouder Harjo Pinkster en wethouder Wim Vrijhoef van de gemeente Voorst ondersteunen het collectieve zonnepanelenproject ‘ZonRijk Voorst’ van Energierijk Voorst (ERV). Daarom hebben zij beiden een certificaat voor zonnepanelen in Twello gekocht.

Op woensdag 5 juli ondertekenden de beide wethouders, onder toeziend oog van ERV-bestuurslid Carla Fransen, de certificaten voor deelname aan dit duurzame initiatief van EnergieRijk Voorst.

Ruim 450 zonnepanelen

EnergieRijk Voorst is eigenaar van de +/- 460 zonnepanelen die zij in Twello gaat plaatsen. De gemeente Voorst heeft hiervoor de daken van de sporthal aan de Zuiderlaan en het Parkeerhuis aan de Van Spiegelstraat beschikbaar gesteld. Daarnaast stelt ook Brasserie Restaurant Korderijnk haar dak ter beschikking voor de plaatsing van zonnepanelen.

Wethouder Wim Vrijhoef was meteen enthousiast: “Dit is een mooie kans om zelf actief je steentje bij te dragen aan duurzaamheid. Daarnaast biedt het project je ook persoonlijk een aantrekkelijk rendement”.

Wethouder Harjo Pinkster is het volledig eens met zijn collega: “Het mooie aan dit project is dat je toch kunt meedoen als er bij de eigen woning geen mogelijkheden zijn voor de plaatsing van zonnepanelen. Daarom heeft de gemeente ook haar daken beschikbaar gesteld. En dan is het natuurlijk helemaal geweldig dat ook een lokale ondernemer zo enthousiast is om het dak van zijn restaurant beschikbaar te stellen.”

Doe ook mee met ZonRijk Voorst

Wilt u ook actief bijdragen aan duurzaamheid? Er zijn nog zonnepanelen beschikbaar. 

 

Bron: Voorstwijzer in Voorster Nieuws