Wooncoaches gezocht in de gemeente Voorst

wooncoaches gezocht

De gemeente Voorst en EnergieRijk Voorst willen woningeigenaren helpen om wegwijs te worden in het uitgebreide aanbod van mogelijkheden en subsidies op het gebied van energiebesparing en energieopwekking en zijn daarom op zoek naar wooncoaches.

Op het gebied van energiebesparing en energieopwekking zijn er tal van mogelijkheden en subsidies. Hetzelfde geldt voor het aanpassen van de eigen woning om langer zelfstandig wonen mogelijk te maken en het onderhoud van de eigen woning.

Taken wooncoach

De wooncoach komt op uitnodiging bij mensen thuis en inventariseert samen met de bewoners hun woonwensen en de financiële mogelijkheden. Woonwensen zoals energiebesparende maatregelen en energieopwekking. Maar ook mogelijkheden om langer zelfstandig thuis te blijven wonen, om eenzaamheid te bestrijden of om hulp te krijgen bij het werken met een computer of het op orde brengen van financiën en administratie.

De coach heeft een brede basiskennis over allerlei onderwerpen en brengt waar nodig de bewoner in contact met een specialist.

Functiewensen

  • Opleidingsniveau MBO/HBO/WO
  • Goede gespreksvaardigheden
  • Brede algemene ontwikkeling
  • Een halve dag per week beschikbaar voor huisbezoeken (twee per week)
  • Inwoner van de gemeente Voorst

Training wooncoaches

De wooncoaches krijgen een gedegen training over wonen en energiebesparing. Deze training is verplicht. Wooncoaches kunnen gebruikmaken van een tablet die hen ter beschikking wordt gesteld. Andere beschikbare hulpmiddelen zijn het digitale energieloket van de gemeente Voorst en een app waarmee een snelle energiescan van woningen gemaakt kan worden.

Vergoeding

Er is een belastingvrije vrijwilligersvergoeding (als uw inkomenssituatie een vrijwilligersvergoeding toelaat) beschikbaar voor de werkzaamheden.

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie wooncoach kunt u contact opnemen met EnergieRijk Voorst, Henk Vos. Telefoon 0571 27 50 82, e-mail: henkvos@energierijkvoorst.nl

Solliciteren

Uw sollicitatie kunt u tot 12 oktober 2016 sturen naar EnergieRijk Voorst, p.a. Vermeersweg 40, 7391 JK Twello. EnergieRijk Voorst en de gemeente Voorst voeren gezamenlijk de selectiegesprekken die in de laatste week van oktober plaatsvinden.