Praat mee over burgerwindmolens in uw regio

Op donderdag 4 februari 2016 organiseert EnergieRijk Voorst een informatieve avond in Het Dorpshuis in Voorst over de ontwikkeling van burgerwindmolens. Daar presenteert EnergieRijk Voorst haar plannen om samen met 3 andere energiecoöperaties extra windmolens te realiseren op industriegebied De Mars en langs het Twentekanaal nabij Eefde. De opbrengsten van deze molens komen te goede aan het gebied. Bewoners van de Voorsterklei en Voorst en alle andere belangstellenden zijn van harte welkom om in gesprek te gaan over dit plan.

Windmolens en zonnepanelen

Het initiatief voor windenergie in de regio komt van burgers in de lokale energiecoöperaties EnergieRijk Voorst, LochemEnergie, ZET (Zutphen), en BrummenEnergie. Zij staan voor een lokale duurzame energievoorziening die bestaat uit energiebesparing en het opwekken van groene energie van dichtbij. Uitgangspunt is dat de bewoners en het gebied hiervan (ook financieel) kunnen profiteren.

Otto Hettinga, projectleider: “Omdat de zon niet altijd schijnt, is een slimme mix van duurzame energie onmisbaar. Stroom opwekken via burgerwindmolens is daarin een belangrijk onderdeel.” Voor de ontwikkeling van de windmolens werken de 4 coöperaties samen in het project IJsselwind.

Informatiebijeenkomst op 4 februari

De informatieavond is bedoeld om te informeren, maar de coöperaties horen van bewoners ook graag de eventuele zorgen, bezwaren en kansen. Want hoe je het ook went of keert, windmolens geven lasten en lusten. Hettinga: “De plannen maken we niet alleen, maar samen met omwonenden, belangstellende burgers, ondernemers, scholen en verenigingen. IJsselwind nodigt iedereen uit om mee te denken.”

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer weten over windenergie en de plannen van IJsselwind? U bent van harte welkom bij de informatieavond op 4 februari in het Dorpshuis Voorst, Schoolstraat 14, Voorst. De avond start om 20.00 uur en eindigt om 22.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.