Onderzoek naar windenergie in Voorst

Windenergie in VoorstIn 2014 heeft een enthousiaste werkgroep deelgenomen aan het traject Frisse Wind (windenergie in de Stedendriehoek). Dat is een door de Stedendriehoek ondersteunde methode om alle belangrijke zaken bij het plaatsen van een windmolen in kaart te brengen. In juni zijn de resultaten gebundeld in een rapport.
Naast ERV hebben ook de energiecoöperaties van Zutphen, Lochem, Brummen en Apeldoorn hetzelfde traject doorlopen. Na de zomer van 2014 hebben de coöperaties elkaar opgezocht om te kijken wat we eventueel samen in regionaal verband voor elkaar zouden kunnen betekenen.

Windpark

Op dit moment wordt onderzocht wat de mogelijkheden zijn van de oprichting van een klein windpark op grondgebied van de gemeente Zutphen en Lochem. Een groep kwartiermakers is aan de slag gegaan om de eerste stappen te zetten.

Rapportage onderzoek windenergie in Voorst