Mijn energiezuinige woning

Warme voeten en een energiezuinig huis met EnergieRijk Voorst

Iedere woning is energiezuiniger, comfortabeler en gezonder te maken, maar waar begin je? Voor je met je woning aan de slag gaat, wil je wel eerst weten wat de mogelijkheden en de kosten zijn. En ook belangrijk: hoeveel geld bespaart u op de energierekening, heeft u in de winter warme voeten en in de zomer een koele slaapkamer?

Informatieavond op 5 juni

EnergieRijk Voorst start het project: Mijn energiezuinige woning. U bent van harte uitgenodigd voor de informatieavond op 5 juni 2013 in het gemeentehuis in Twello. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar, om 19.30 uur wordt het project toegelicht en stellen de energieadviseurs zich voor. Na de pauze heeft u ruim de gelegenheid uw vragen te stellen aan de energieadviseurs en EnergieRijk Voorst.

Tijdens de avond wordt ook de Zonatlas Voorst gepresenteerd. Met de Zonatlas kunt u zien hoe geschikt uw woning is voor zonnepanelen.

?Comfortabel en zuinig huis begint met een goed advies

Veel mensen overwegen om hun huis comfortabeler en zuiniger te maken. Maar er komen veel vragen als je kritisch naar je eigen huis kijkt. Is het verstandig om die oude verwamingsketel te vervangen? Wat levert het op als ik mijn muren en dak isoleer? Hoe lang duurt het voor ik dubbele beglazing heb terugverdiend? Kan ik niet beter zonnepanelen nemen?

EnergieRijk Voorst heeft twee ervaren energieadviseurs uit de regio geselecteerd die samen met u naar uw huis en naar uw specifieke wensen en idee?n kijken. Op basis van dit gesprek maken zij samen met u een maatregelenplan, geven zij inzicht in de kosten en de verwachte besparingen op de energierekening. U weet dus precies waar u aan toe bent en kunt zelf kiezen.

Met dit advies kunt u gericht offertes aanvragen bij aannemers en bedrijven die de werkzaamheden kunnen uitvoeren. De energieadviseur kan u helpen bij de beoordeling van de offertes en de begeleiding van de werkzaamheden.

Subsidiemogelijkheden

Voor het energiezuiniger maken van uw woning is via de gemeente een subsidie beschikbaar van ?500,-. Als u met minimaal 5 buurtgenoten of anderen binnen de gemeente maatregelen neemt kunt u nog eens ?250,- extra subsidie krijgen. EnergieRijk Voorst helpt u om samen met andere deelnemers aan dit project deze extra subsidie te krijgen.

Naast deze subsidie hebben EnergieRijk Voorst en de gemeente samen een pot gemaakt. Uit deze pot krijgen de eerste 50 deelnemers van dit project die ook echt energiezuinige maatregelen uitvoeren ?120,- korting op het energieadvies. Met dit project kunt u een bijdrage krijgen van maximaal ?870,-. Dat is toch mooi meegenomen. Daarnaast profiteert u tot 1 maart 2014 van de BTW-verlaging van 21 naar 6% op de arbeidskosten van de aannemer.